Vrijwilligers gezocht

Enthousiaste vrijwilligers voor een kindertehuis op Java (Semarang) in Indonesië gezocht!

Wij zijn per direct op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om een voor een bepaalde periode (bij voorkeur minimaal 2 maanden) mee te draaien in een kindertehuis in Semarang op Java, in Indonesië. In dit kindertehuis wonen ongeveer 50 kinderen. 15 kinderen zijn tussen de 0 en 6 jaar en gaan nog niet naar de basisschool. Dit kindertehuis wordt vanuit Nederland ondersteund door de Stichting Kansarme Kinderen Indonesië (SKKI).

Wil jij ons helpen?

Werkzaamheden

De belangrijkste werkzaamheden bestaan uit het draaien van een peuter/kleuter speelzaal voor de kinderen in het weeshuis die nog niet naar school gaan (dit zijn op dit moment 9 kinderen variërend van 2 tot 5 jaar). Belangrijk is dat dit systematisch gebeurd en met een duidelijke visie. Het is de bedoeling dat de peuters/kleuters zich door dit leerprogramma zo goed mogelijk ontwikkelen. Dit vindt vijf ochtenden per week plaats van 8 tot 11 uur. Er is een Indonesische leerkracht aanwezig die de eerste verantwoordelijkheid heeft voor het programma, maar erg open staat voor jouw hulp.

Naast de ochtendklas ben je bezig met het opzetten en bedenken van verschillende (middag) activiteiten voor de oudere kinderen in het weeshuis. Er wordt door heel slecht Engels gesproken in het weeshuis. De kinderen krijgen Engels op school, maar dit is beperkt. Omdat het spreken van goed Engels de kinderen kan helpen bij het krijgen van een vervolgopleiding en/of baan, is de focus van de middagactiviteiten gericht op het verbeteren van hun Engels. Samen met de Indonesische docent werk je aan een het leerprogramma; je geeft samen Engelse les en ontwikkelt Engels lesmateriaal. Dit gebeurd twee middagen per week.

Hoe je de activiteiten precies gaat invullen, wordt in gezamenlijk overleg besproken met de docent en de stichting SKKI. Het zal voornamelijk afhangen wat jij kan en wilt!

Wie zoeken we?

– Mensen die graag met kinderen werken en bij voorkeur ervaring en affiniteit hebben met het onderwijs.
– Alle leeftijden zijn welkom.
– Voorwaarde is goede beheersing van de Engelse taal.

Periode

Beschikbaar voor een periode van bij voorkeur minimaal 2 maanden.

Kosten

Er is een woning geregeld waar je gebruik van kan maken. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Wij regelen en betalen een visum voor je. Evenals een scooter om van de woning naar het kindertehuis te gaan.

De kosten voor levensonderhoud bedragen ongeveer 1/3 van wat wij hier in Nederland betalen.

Interesse?

Heb je interesse om de kinderen van Wikrama Putra te helpen? Stuur een mail naar i.hummel@cordys.nl. Bellen mag ook: 06 28 47 39 86.

Meer weten? Download hier het ‘Getting Started’ document.

Getting Started Wikrama Putra kort